Letöltés könyv The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures) pdf, epub és mobi

By | 2019-12-25

Bosnyák Viktória - The Little Witch of Budapest (Lizi's Adventures)

Letöltés könyvet The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures) pdf, epub és mobi

 • Scolar Kiadó Kft.
 • Gyermek és ifjúsági
 • 64 oldal
 • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
 • ISBN: 9789632442662
 • Cikkszám: 1028696
 • Nyelv: angol
 • Kiadás éve:
 • Méret: 180 x 190

The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures).pdf
The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures).epub
The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures).mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures).pdf, The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures).epub. The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures).mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures) pdf, epub, mobi

Töltse le a The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures) könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures) könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures) pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures) könyvet.

Miről szól The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures) könyv?

The Little Witch of Budapest (Lizi’s Adventures) leírása

Eltűnt barátnőnk, a 333 éves Amnézia! Különös ismertetőjegyei: bibircsókos orr, görbe hát, kellemetlen hang, repülő seprű. Nélküle fuccs a boszorkánykodásnak. Jelentkezz, ha láttad őt, vagy tudsz olyan kislányról, akiből igazi boszorkányt nevelhetnénk, hogy újra hárman legyünk. Különben Budapest boszorkányság nélkül marad! 
Keress bennünket a Gellért-hegyen, a Várban, a Hősök terén! Fogalmunk sincs, hol voltunk, hol vagyunk, hol leszünk.

Jelige: Jó tett helyébe rosszat várj!

Ki lesz a legfiatalabb budapesti boszorkány?

Ez a kérdés izgatja a mesés történet két hősét, Analitika és Anarchia boszorkányokat. Sürgősen találniuk kell ugyanis egy harmadik társat, különben elveszítik varázserejüket. Végigjárják Budapest utcáit, bekukkantanak az ablakokon, huncut leánygyermekek után szimatolnak, majd úgy vélik, meg is találták, akit keresnek: Lizit, jobban mondva (ahogyan ők értik) Alizit, a boszorkányos, talpraesett kislányt, akit aztán végigkísérnek keresztül-kasul a városon.

Lizi pedig nem marad sokáig egy helyen, a boszorkányok nem győznek loholni utána, amúgy láthatatlanul: mert a kislány édesapjával együtt bebarangolja a várost, megcsodálja a legérdekesebb köztéri szobrokat, a Lánchidat, a Várat, a Halászbástyát, beülnek a Ruszwurm cukrászdába, régi budapesti albumokat lapozgatnak, rajzolnak és festenek… Közben Lizi rengeteget kérdez, vitatkozik, kíváncsiskodik, és mesél, és beszél, és rányitja apja szemét is olyan dolgokra, amelyeket a felnőttek maguktól sose vennének észre, hiába koptatják évtizedek óta a nagyváros flaszterét. Azaz a könyv érdekes kalandozás Magyarország fővárosában, így (a magyar és a tervezett idegen nyelvű fordítás esetén) a külföldi gyerekek érdeklődését is felkeltheti.

A boszorkányok végül kislány nélkül maradnak ugyan, de megkerül elveszettnek hitt harmadik társuk, Amnézia, aki épp csak elfelejtett visszaváltozni kutyából boszorkánnyá, így az ő történetük is szerencsésen végződik, mehetnek a Gellért-hegyi boszorkányszombatra.

 

A fordulatos, kedves gyerekkönyv még a mesét olvasó felnőttek számára is sok tanulsággal szolgál, hiszen a Magyarországon élő belga grafikus szemével olyan csodákat láthatunk a mi megszokott, néha talán kicsit megunt, megkopottnak vélt Budapestünkön, amelyeket magunktól sose vettünk volna észre…

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Gyermek és ifjúsági":

Leave a Reply