Letöltés könyv Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe pdf, epub és mobi

By | 2019-12-31

Arday Géza - Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe

Letöltés könyvet Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe pdf, epub és mobi

 • L’Harmattan Kiadó
 • Szépirodalom
 • 312 oldal
 • Kötés: kartonált
 • ISBN: 9789634143697
 • Cikkszám: 1062181
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:

Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe.pdf
Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe.epub
Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe.pdf, Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe.epub. Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe pdf, epub, mobi

Töltse le a Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe könyvet.

Miről szól Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe könyv?

Szellemi iránytű az emigrációban – Cs. Szabó László pályaképe leírása

Cs. Szabó halála óta eltelt évtizedek tették időszerűvé, hogy átgondoljuk irodalmi helyét és szerepét. A kötet szerzője több évnyi kutatómunkáját foglalta monográfiába: összeillesztette a történelmi okokból szétszakított életművet. Nem szerette volna, hogy az életmű „hűlő árnyékban” maradjon, hiszen Cs. Szabó a magyar nyelvű intellektuális próza egyik 20. századi művelője, aki műveiben az európai kultúra mellett hitet tett magyarságáról is.

Ez a könyv nem viasz, amely lenyomatként adja vissza Cs. Szabó teljes életrajzát vagy munkásságát, hanem iránytű – mint amilyen ő maga is volt az emigráció számára – mely bemutatja életútjának főbb mérföldköveit. CS. SZABÓ LÁSZLÓ (1905–1984) író, irodalmár; a Nyugat második nemzedékének tagja. A Magyar Rádió Irodalmi Osztályának vezetője (1935– 1944) volt. 1949-től emigránsként Olaszországban élt, majd 1951-től Londonban a BBC magyar osztályának belső munkatársaként dolgozott.

ARDAY GÉZA (1973) író, történész, Budapesten él; 12 önálló kötet szerzője. Előző munkái a L’Harmattan Kiadónál jelentek meg: Ami a tankönyvekből kimaradt (2010), Gyermektelen írók a diktatúra idején (2013), A Johannita Rend Magyar Tagozatának arcképei (2014), Horizontmentés (2015), Tegnap is van nem csak holnap (2016).

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Szépirodalom":

Leave a Reply