Letöltés könyv Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak pdf, epub és mobi

By | 2019-12-30

Váradi Z. Ferenc - Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak

Letöltés könyvet Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak pdf, epub és mobi

 • Móra Könyvkiadó
 • Humor
 • 432 oldal
 • Kötés: keménytáblás
 • ISBN: 9789631188578
 • Cikkszám: 1022506
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:

Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak.pdf
Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak.epub
Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak.pdf, Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak.epub. Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak pdf, epub, mobi

Töltse le a Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak könyvet.

Miről szól Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak könyv?

Rések a bástyán avagy voltak még hibák elvtársak leírása

A szerző több mint fél évszázada távol él Magyarországtól, elismert nevet szerzett a tudományos életben, de ezzel az írással még tartozott önmagának, barátainak, volt kollégáinak, a kortársaknak, a fiatalabb generációk sorának és az 1956-os magyar szabadságharc emlékének. 2004-ben Szeged Kultúrájáért Díjat kapott szülőhelyétől, Szeged városától.

Az ötvenes évek első fele Magyarország történelmének egyik legszomorúbb korszaka volt. Az állami terrorgépezet tökéletesen működött, de ami az újonnan bevezetett szovjet típusú gazdasági rendszert és annak részleteit illeti, azon ma – ötven év távlatából – jól lehet szórakozni. Abban a félelmetes világban, amelyben az emberek egzisztenciája, sőt léte is bizonytalan volt, léteztek oázisok, munkahelyek, melyekben tisztességes emberek tették a dolgukat, és ezért mindenki meg tudta őrizni emberi mivoltát. Ezek az oázisok azért tudtak fennmaradni, mert vagy elkerülték a rendszer figyelmét, vagy a rendszernek szüksége volt az ott dolgozók munkájára. Ilyen oázis volt a Távközlési Kutatóintézet (TKI), amiről ez a történet szól. Az 1956-os forradalom letörése után Magyarország lakosságának  2%-a menekült el az országból, mindenki úgy, ahogy tudott. A szerzőt a forradalom híre Kelet-Berlinben érte, ahonnan hazautazott Budapestre a családjáért, feleségét és kétéves kislányát egy igazi autómatuzsálembe pakolva Nyugatra menekült. A kalandos vállalkozáshoz kellett némi merészség, átlagon felüli szervezőkészség és jó adag humor.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Humor":

Leave a Reply