Letöltés könyv Ne várd a májust pdf, epub és mobi

By | 2019-12-25

Bródy János - Ne várd a májust

Letöltés könyvet Ne várd a májust pdf, epub és mobi

 • Scolar Kiadó Kft.
 • Művészet
 • 148 oldal
 • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
 • ISBN: 9789632441658
 • Cikkszám: 1028917
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:

Ne várd a májust.pdf
Ne várd a májust.epub
Ne várd a májust.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: Ne várd a májust.pdf, Ne várd a májust.epub. Ne várd a májust.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Ne várd a májust pdf, epub, mobi

Töltse le a Ne várd a májust könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Ne várd a májust könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Ne várd a májust pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Ne várd a májust könyvet.

Miről szól Ne várd a májust könyv?

Ne várd a májust leírása

Az elmúlt negyvenöt esztendő leghíresebb Bródy-szövegei egy kötetben!

Bródy János negyvenöt éve ír dalszövegeket. Olyan, mindenki által ismert művek fűződnek a nevéhez, mint A Kárpáthyék lánya, a Földvár felé félúton, a Filléres emlékeim… Generációk nőttek fel dalain, s szövegei elválaszthatatlanok az elmúlt évtizedektől. Egész életműve azt bizonyítja, mennyire jól tudja, hogy a dal, a zenével összeforrott szöveg a puszta versnél hatásosabb, érthetőbb, nagyobb az érzelemkiváltó ereje; így nem is szabad a poétikánál alacsonyabb rendű műfajként elkönyvelni. Bródy számára a pop-zenére írott dalszöveg mindig is az írói alkotás fontos műfaja volt, mely lehetőséget biztosított számára, hogy üzenetét nagy tömegekhez is eljuttathassa el.

A kötetben olvasható több mint 100 vers között olyanok is találhatók, amelyek eddig még nem jelentek meg nyomtatásban, valamint az Egy mondat a szabadságról című oratórium teljes szövege is olvasható. A CD-mellékleten többek között a címadó dal hallható, amit a szerző korábban még nem énekelt felvételen.

Részlet Miklós Tibor bevezetőjéből:

„Ahhoz, hogy Bródy életművét teljességében és valódi értékén tudjuk becsülni, fontos feltennünk olyan kérdéseket: honnan, milyen társadalmi-kulturális-zenei közegből indult, milyen körülmények között kellett forradalmat csinálnia a magyar nyelvű dalszövegírásban? Mert forradalom volt az, minden hazai előzmény nélkül, minden szembenállást elsöprő, egyértelmű diadallal! Tudtuk ezt akkor mindannyian. Az első, sokkoló hatású Szörényi−Bródy-dalok után már nem lehetett úgy írni és olyanokat, mint a régiek. Aki egy kicsit is ismeri a populáris zene, a dalszerzés történetét, az tudja: azok a bizonyos »láncszemek«, melyek összekapcsolódva nemzedékről nemzedékre, alkotóról alkotóra örökítik a mesterség (a stílus, a szókincs, a témaválasztás, a rímhasználat) értékeit, tapasztalatait – a XX. századi angol-amerikai dalirodalomban szétválaszthatatlan egységet alkotnak. Minden, ami újként született meg – így a Beatles-dalok is – egy nagy egész részeként keltek életre és arattak sikert, nem kellett megtagadniuk gyökereiket, előzményeiket. A zenére angolul verselő rock-szövegírókat korántsem választották el olyan mérhetetlenül nagy távolságok Cole Portertől, Ira Gershwintől, Lernertől, Harttól, mint nálunk Bródyt a korábbi évek itthoni dalszerzőitől.”

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Művészet":

Leave a Reply