Letöltés könyv Leonardo és az utolsó vacsora pdf, epub és mobi

By | 2019-12-23

Ross King - Leonardo és az utolsó vacsora

Letöltés könyvet Leonardo és az utolsó vacsora pdf, epub és mobi

 • Park Könyvkiadó Kft.
 • Művészet
 • 416 oldal
 • Kötés: puhatáblás ragasztott
 • ISBN: 9789633550465
 • Cikkszám: 1008984
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:

Leonardo és az utolsó vacsora.pdf
Leonardo és az utolsó vacsora.epub
Leonardo és az utolsó vacsora.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: Leonardo és az utolsó vacsora.pdf, Leonardo és az utolsó vacsora.epub. Leonardo és az utolsó vacsora.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Leonardo és az utolsó vacsora pdf, epub, mobi

Töltse le a Leonardo és az utolsó vacsora könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Leonardo és az utolsó vacsora könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Leonardo és az utolsó vacsora pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Leonardo és az utolsó vacsora könyvet.

Miről szól Leonardo és az utolsó vacsora könyv?

Leonardo és az utolsó vacsora leírása

A Brunelleschi kupolája, a Michelangelo és a Sixtus-kápolna és a Párisz ítélete szerzőjétől : Világos okfejtés, áradó mesélőkedv.The Guardian Mondjátok meg, csináltam-e bármi érdemlegeset firkálta olykor vázlatlapjai szélére Leonardo. Annyi felületesség, szétszórtság és félbehagyás után az Utolsó vacsorával diadalmasan lerótta adósságát a történelem előtt. Energiáit és megszállottságát három éven át képes volt egyetlen cél szolgálatába állítani életében ez volt jószerivel az első és utolsó ilyen alkalom. Az eredmény pedig egy alkotás, amely teljességgel különbözik mindentől, ami ezen a világon korábban született, s amely kétségbevonhatatlanul nagyszerűbb és csodálatra méltóbb az előző évszázad legnagyobb mestereinek műveinél. Az Utolsó vacsora a színek elevenségét ötvözi az árnyalatok finomságával, a mozdulatban kirobbanó indulatokat a vonalvezetés könnyedségével. És mindenekelőtt: sokkalta több a bámulatosan élethű részlet az apostolok arckifejezése, a tányérok vagy az asztalterítő ráncai , mint bármelyik korábbi síkbeli ábrázoláson. A művészettörténet teljességgel új fejezete kezdődik itt.
Ross King (1962) kanadai származású író, kritikus, népszerű történeti-művészettörténeti ismeretterjesztő művek szerzője. Brunelleschi kupolája. A firenzei dóm építésének története (2008), Michelangelo és a Sixtus-kápolna (2010), valamint Párisz ítélete (2012) című könyvei magyarul is olvashatók. A már jó ideje az angliai Woodstockban élő író jelenleg új könyvén dolgozik, mely Monet-ról szól. Milánó, 1496 a negyvennégy esztendős Leonardo da Vinci ekkorra már híres arról, hogy elvállalt megbízatásait képtelen teljesíteni. De a Santa Maria delle Grazie-kolostor refektóriumában három év alatt mégiscsak befejezte az Utolsó vacsorát. Ez a freskó közel hét méter széles; Leonardo még soha nem próbálkozott ilyen irdatlan nagy felülettel, sőt a freskófestés bonyolult, fizikailag is emberpróbáló technikájában sem volt semmiféle tapasztalata. Az Utolsó vacsora több mint öt évszázad alatt az emberiség egyik legfontosabb és legismertebb művészeti, vallási és kulturális ikonja lett. A művészeti csoda mögött azonban ott húzódik egy valóságos és mélységesen emberi vonulat: Milánó történelmének és Leonardo életének sorsdöntő fontosságú eseményei. Ross King könyve, a Leonardo és az Utolsó vacsora a mester Milánóban töltött öt esztendejét és a világ leghíresebb művészeti alkotásának megszületését eleveníti fel.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Művészet":

Leave a Reply