Letöltés könyv Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete pdf, epub és mobi

By | 2019-12-26

Gyenge Zsolt - Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete

Letöltés könyvet Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete pdf, epub és mobi

Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete.pdf
Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete.epub
Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete.mobi

A könyv letöltésének részletei

  • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
  • Fájlnév: Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete.pdf, Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete.epub. Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete.mobi
  • Feltételek: ingyen
  • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete pdf, epub, mobi

Töltse le a Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete könyvet.

Miről szól Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete könyv?

Kép, mozgókép, megértés – Egy fenomenológiai filmelemzés elmélete leírása

Vissza a filmekhez! – ebben a rövid, jelmondatszerű felszólításban ragadható meg Gyenge Zsolt könyvének fő célkitűzése. Méghozzá vissza a filmek (vizuális) tapasztalatához. „A sok szimbólumot, kódot, narratív struktúrát, ideológiát és műfajt azonosító és tárgyaló elemzés erdejében ugyanis – írja a szerző a Bevezetésben – mintha elfelejtkeztünk volna a vizualitásról.” Mindehhez a fenomenológiai filmelemzés elméletén keresztül vezet az út, vagyis egy olyan elmélet útján, amely a dolgok naiv, természetes, reflektálatlan percepciójához igyekszik visszatérni. Márpedig a filmben, a filmnézés során elsődlegesen a világ számunkra való „dolgai”, vagyis a mindennapi élettapasztalatok segítségével tájékozódunk. Egy ilyen módszer a reflektív tudományosság ellen érvel – a fenomenológia elmélete azonban nem tartozik az egyszerű olvasmányok közé. Nincs ebben ellentmondás? Nos, ha van, az feltétlenül termékenynek mondható, amelyet e könyv első, elméleti fejezetei bizonyítanak. A látszólagos ellentmondás másik feloldása pedig a további, elemző fejezetekben rejlik, amelyekben a szerző fenomenológiai megközelítését, elemzésmódját konkrét filmekre, életművekre és a film különböző megnyilvánulási formáira alkalmazza, nevezetesen Abbas Kiarostamira, Roy Anderssonra és a videóművészetre. A könyvben kidolgozott fenomenológiai filmelemzés elmélete ezen a módon is eljut a „dolgokhoz” – az olvasó pedig egy igen meggyőző elemzői attitűd megismerésétől az elemzett „dolgok” jobb megismeréséhez. Azaz: vissza a filmekhez.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Művészet":

Leave a Reply