Letöltés könyv Harc Dél-Afrika lelkéért pdf, epub és mobi

By | 2019-12-26

Alec Russel - Harc Dél-Afrika lelkéért

Letöltés könyvet Harc Dél-Afrika lelkéért pdf, epub és mobi

 • HVG Kiadó Zrt.
 • Gazdasági, közéleti, politikai
 • 426 oldal
 • Kötés:
 • ISBN: 9789633040171
 • Cikkszám: 1059995
 • Kiadás éve:
 • Méret: 145*210

Harc Dél-Afrika lelkéért.pdf
Harc Dél-Afrika lelkéért.epub
Harc Dél-Afrika lelkéért.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: Harc Dél-Afrika lelkéért.pdf, Harc Dél-Afrika lelkéért.epub. Harc Dél-Afrika lelkéért.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Harc Dél-Afrika lelkéért pdf, epub, mobi

Töltse le a Harc Dél-Afrika lelkéért könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Harc Dél-Afrika lelkéért könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Harc Dél-Afrika lelkéért pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Harc Dél-Afrika lelkéért könyvet.

Miről szól Harc Dél-Afrika lelkéért könyv?

Harc Dél-Afrika lelkéért leírása

A zsarnokság alól felszabaduló országok szinte azonos utat járnak be: a kezdeti euforikus hangulatot és utópikus ígéreteket követi a kiábrándulás, mert hamar kiderül, sokkal nehezebb a múlttól megszabadulni és a kormányzás is keményebb dió, mint azt valaha is gondolták volna.Az 1990-es évek elején Nelson Mandela az Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) élén történelmi jelentőségű győzelmet aratott az apartheid-rendszer keserű igazságtalansága felett és hozzáfoghatott a megbékélés rendkívüli feladatához.A Dél-afrikai Köztársaságban a gazdasági élet kétségtelenül fellendült, de a kiáltó egyenlőtlenségek és a faji feszültségek azóta sem enyhülnek. Miközben a kialakuló fekete középosztályból sokan mesés vagyonra és hatalomra tesznek szert, a fehérek egyre kevésbé találják helyüket az új rendben. a feketenegyedekben és a nagyvárosokban pedig továbbra is tombol az erőszak, terjed az AIDS és pusztít a szegénység.A kontinens legnagyobb reménysége különösen nehéz válaszút elé került, amikor 2007-ben a korrupciós botrányba keveredett, karizmatikus és populista politikust, Jacob Zumát választották Mandela második utódjaként az ANC élére. Ez az ellentmondásos döntés nem véletlenül keltett hatalmas felzúdulást Afrika legnagyobb hírű felszabadítási mozgalmán belül.

Alec Russell díjnyertes újságíró a legfontosabb szereplőkkel – Mbekivel, Zumával, Tutu püspökkel és persze Mandelával – kialakított személyes kapcsolataira építve keresi a választ arra, mi történik, és van-e kiút, ha egy forradalmi párt a hatalomban eltöltött évek alatt megkövesedik, és szem elől téveszti eszméit.

A szerző Dél-Afrika kapcsán olyan politikai, gazdasági és erkölcsi kérdéseket is feszeget, amelyek tanulsággal szolgálhatnak minden átmeneti, a zsarnokság alól felszabaduló ország számára.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Gazdasági, közéleti, politikai":

Leave a Reply