Letöltés könyv Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény pdf, epub és mobi

By | 2019-12-25

NÉMETH GYÖRGY - Görög-római történelem - tankönyv és szöveggyűjtemény

Letöltés könyvet Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény pdf, epub és mobi

 • Osiris Kiadó
 • Szakkönyvek
 • Kötés: kemény táblakötés
 • ISBN: 9789632762050
 • Cikkszám: 1008484
 • Nyelv: Magyar
 • Kiadás éve:

Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény.pdf
Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény.epub
Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény.pdf, Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény.epub. Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény pdf, epub, mobi

Töltse le a Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény könyvet.

Miről szól Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény könyv?

Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény leírása

A BA szintű oktatás hároméves tapasztalatai bebizonyították, hogy azok a tankönyvek és szöveggyűjtemények, amelyeket az ötéves képzésben használtak, az ókorral csak egy félévben foglalkozó hallgatók számára túlságosan terjedelmesek. Ez indította arra Németh Györgyöt és Hegyi W. Györgyöt, az ELTE tankönyvírásban gyakorlott tanárait, hogy a hallgatók kezébe egy olyan könyvet és szöveggyűjteményt adjanak, amelyek alkalmazkodnak az egyetemi oktatás struktúrájához. A bronzkortól a Nyugatrómai Birodalom bukásáig kísérik végig az eseményeket, de részletesebben csak bizonyos csomóponti kérdéseket tárgyalnak. A legnagyobb újdonságot az jelenti, hogy a görög és a római történelem bemutatása egy kötetbe került. A szerzők az egyes fejezetek írásakor a legújabb kutatásokat is figyelembe vették, ezért a könyvvel az ókortörténet legkorszerűbb összefoglalását adják az érdeklődők kezébe.A szöveggyűjtemény összeállításánál arra törekedtünk, hogy a görög és római történelem meghatározó eseményeit legalább egy-egy rövidebb forrás érzékeltesse, a jelentősebb személyiségek (pl. Periklés, Caesar, Augustus, Diocletianus) tetteit azonban több dokumentum segítségével világítsuk meg. Egy-egy gyakori vagy fontos történelmi toposz különféle változatait és ezek fejlődését is bemutatjuk. A magyar olvasók e forrásgyűjteményben olvashatják először Muwattalli hettita uralkodó Wilusát, vagyis Tróját megemlítő levelét, valamint több kisebb felirat és papirusz fordítását.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Szakkönyvek":

Leave a Reply