Letöltés könyv Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia pdf, epub és mobi

By | 2019-12-23

Beate Hammond - Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia

Letöltés könyvet Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia pdf, epub és mobi

Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia.pdf
Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia.epub
Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia.mobi

A könyv letöltésének részletei

  • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
  • Fájlnév: Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia.pdf, Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia.epub. Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia.mobi
  • Feltételek: ingyen
  • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia pdf, epub, mobi

Töltse le a Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia könyvet.

Miről szól Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia könyv?

Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia leírása

Ferenc Ferdinánd, Ferenc József császár unokaöccse Rudolf trónörökös halála után a Habsburg-ház öröklési rendje szerint az Osztrák-Magyar Monarchia trónörököse lett. A sokáig súlyos tüdőbajban szenvedő, de aztán betegségéből csodálatos módon kigyógyult trónörökös voltaképp soha nem vágyott az uralkodásra. Legfőbb szenvedélye a Chotek Zsófia grófnő iránti olthatatlan szerelem volt. Csakhogy a Habsburgok szigorú alapelve kimondta, hogy a császári családhoz tartozó személyek nem köthetnek rangon aluli házasságot, vagy el kell nyerniük a házasság megkötéséhez a császár beleegyezését. Több mint tíz évig tartó titkos kapcsolat után sikerült csak Ferenc Ferdinándnak kikényszeríteni a házassági engedélyt. 

Beate Hammond könyve elsősorban nem történeti szempontból vizsgálja az I. világháborút kirobbantó merénylet előzményeit és következményeit, amely során a trónörökös pár életét vesztette, hanem két ember kitartó szerelmét és magánéleti tragédiáját állítja a viharos korszak középpontjába.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Történelmi":

Leave a Reply