Letöltés könyv Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet pdf, epub és mobi

By | 2019-12-30

MEZEY BARNA - Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet

Letöltés könyvet Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet pdf, epub és mobi

 • Osiris Kiadó
 • Szakkönyvek
 • 632 oldal
 • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
 • ISBN: 9789633893050
 • Cikkszám: 1027023
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:

Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet.pdf
Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet.epub
Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet.pdf, Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet.epub. Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet pdf, epub, mobi

Töltse le a Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet könyvet.

Miről szól Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet könyv?

Európai alkotmány- és parlamentarizmustörténet leírása

A kötet végigkíséri Európa alkotmánytörténetét a kezdetektől, vagyis a vérségi alapú politikai szerveződésektől a modern parlamentáris demokráciák kifejlődéséig. Ennek során nem csupán a kontinens közjogfejlődésére meghatározó befolyással bíró ún. centrumországok, hanem a "szélső régiók" vagy perifériák államszervezetének és alkotmányainak fejlődési útjait is áttekinti. A könyvben kiemelt figyelmet kapott a képviselet formáinak és főbb tendenciáinak elemzése, hiszen a modern európai alkotmányosság domináns kormányformája a parlamentarizmus. Az elemzés az európai alkotmány- és parlamentarizmustörténetet a második világháborúig tárgyalja, bemutatva egyúttal a modern kor tekintélyelvű kormányzati rendszereit is. E hosszú korszak jobb megértése érdekében a szerzők külön fejezetekben foglalják össze az európai konstitucionalizmus legfontosabb intézményeit, így a középkori, valamint a modern polgári alkotmány elemeit. Ennek során elsősorban történeti, illetve alkotmányjogi szempontú meghatározásra kerülnek az államtudományok olyan alapvető fontosságú fogalmai, mint a törzsi alkotmány, a középkori állam, a parlament, az állam- és kormányformák, az államszerkezet és mások. A könyv az európai alkotmányosság értékeinek bemutatásával, kialakulásának és intézményeinek átfogó elemzésével nemcsak a politológus-, a történész- és a joghallgatóknak nyújthat segítséget a felkészülésben, de érdemes az alkotmányjog és a közjogtörténet iránt érdeklődő olvasók figyelmére is.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Szakkönyvek":

Leave a Reply