Letöltés könyv Emlékezzünk Magyarországra 1956 pdf, epub és mobi

By | 2019-12-30

Glant Tibor - Emlékezzünk Magyarországra 1956

Letöltés könyvet Emlékezzünk Magyarországra 1956 pdf, epub és mobi

 • Kiss József Könyvkiadó
 • Történelmi
 • 318 oldal
 • Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
 • ISBN: 9789638737878
 • Cikkszám: 1056776
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:

Emlékezzünk Magyarországra 1956.pdf
Emlékezzünk Magyarországra 1956.epub
Emlékezzünk Magyarországra 1956.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: Emlékezzünk Magyarországra 1956.pdf, Emlékezzünk Magyarországra 1956.epub. Emlékezzünk Magyarországra 1956.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Emlékezzünk Magyarországra 1956 pdf, epub, mobi

Töltse le a Emlékezzünk Magyarországra 1956 könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Emlékezzünk Magyarországra 1956 könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Emlékezzünk Magyarországra 1956 pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Emlékezzünk Magyarországra 1956 könyvet.

Miről szól Emlékezzünk Magyarországra 1956 könyv?

Emlékezzünk Magyarországra 1956 leírása

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc a témája Glant Tibor kötetének, de más szemszögből, mint ahogyan azt megszoktuk. Az ’56-os magyar forradalom rendkívül gazdag irodalma elsősorban a magyarországi vonatkozásokra, összefüggésekre figyelt a megjelent memoárokban, történelmi szakmunkákban, politikatörténeti elemzésekben. Glant Tibor viszont olyan témát választott, amely úttörő jellegű, mert magyar nyelven megjelent kötetben ezt még nem dolgozták föl: Amerika emlékezetét vizsgálta. Hogyan emlékeztek-emlékeznek az amerikaiak az ’56-os forradalomra? Glant Tibor a Debreceni Egyetem Észak-Amerika tanszékének oktatójaként az amerikai egyetemi tankönyvek ’56-képének vizsgálatával kezdte kutatásait, ösztöndíjak segítségével ez a kutatás terebélyesedett annak vizsgálatává, hogy ugyanez az ’56-kép milyen módon jelenik meg más területeken. Nyilvánvalóan hatalmas téma ez, éppen ezért Glant Tibor az említett egyetemi tankönyvek kérdése mellett a vizsgálatot a média, a politikai- a tudományos- az irodalmi emlékezet és a képzőművészet területére szűkítette le. A mű az Egyesült Államokban 2007-ben már megjelent angol nyelven, a szerző a magyar nyelvű kiadást átdolgozta, kiegészítette, elhagyta a speciálisan az amerikai olvasó számára szükséges részeket, és a függelékben kiegészítette egy nagyon részletes bibliográfiával, amely így a lehetőségekhez képest teljes körűen tartalmazza például az angol nyelven megjelent, témájában a magyar ’56-ot feldolgozó szépirodalmi műveket. A történettudományi szakmunka egyes fejezeteiből megismerhetjük például a New York Times ’56-os tudósításainak hangulatát és szóhasználatát, a Kádár-korszakban Budapesten szolgáló amerikai nagykövetek emlékiratait, a már említett amerikai egyetemi tankönyvek ’56-képét, az észak-amerikai prózairodalom 1956-os vonatkozásait és a képzőművészet területéről Daday Ferenc Nixon Andauban című híres festményét és az ábrázolt esemény – Nixon andaui útja – politikai-történeti hátterét.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Történelmi":

Leave a Reply