Letöltés könyv Buddhista regék és mondák pdf, epub és mobi

By | 2019-12-30

Maróczy Magda - Buddhista regék és mondák

Letöltés könyvet Buddhista regék és mondák pdf, epub és mobi

 • Móra Könyvkiadó
 • Történelmi
 • 188 oldal
 • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
 • ISBN: 9789631186307
 • Cikkszám: 1022315
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:

Buddhista regék és mondák.pdf
Buddhista regék és mondák.epub
Buddhista regék és mondák.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: Buddhista regék és mondák.pdf, Buddhista regék és mondák.epub. Buddhista regék és mondák.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Buddhista regék és mondák pdf, epub, mobi

Töltse le a Buddhista regék és mondák könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Buddhista regék és mondák könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Buddhista regék és mondák pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Buddhista regék és mondák könyvet.

Miről szól Buddhista regék és mondák könyv?

Buddhista regék és mondák leírása

Új arculatot kapott a  Regék és mondák sorozat. A Buddhista regék és mondák jelent meg elsőként új köntösben. 
A sorozat tizedik kötete ismét a kelet világába kalauzolja a történelem és az irodalom iránt fogékony olvasót: Thaiföldre, Kambodzsába, Burmába és Laoszba. Számos dolog összeköti ezeket az országokat, kultúrájuk nem határolódik el egymástól éles vonalakkal. A legfőbb közös vonások az életmódban, a vallásban, a hasonló gondolkodásmódban és a hagyományok tiszteletében keresendők.
Ennélfogva könyvünk történeteiben is fontos szerepet játszik a természetközeli, a természet ritmusa által megszabott élet, az ősök tisztelete, az uralkodónak és a szülőknek való feltétlen engedelmesség.
Talán ennél is fontosabbak azonban a regék varázslatos elemei, a repülésre is képes bátor hős, aki varázsfegyverével mindenkit legyőz, a hős segítségére siető Indra isten, vagy a varázsláshoz ugyancsak értő remete.
A legerősebb kapocs a négy ország, következésképp a négy ország kultúrája között a buddhizmus, mégpedig a buddhizmusnak a hinajána (keskeny ösvény, kis kocsi) ága, ezen belül is a reinkarnációba vetett hit. A reinkarnáció nagy fegyelmező erő, jelentős hatással volt és van a lakosságra, hiszen aki az életben becsületes, nem lop, nem hazudik, segíti a gyengéket, és hozzájárul a templom fenntartásához, az következő életében érdemei szerint kerül jobb sorba. Aki pedig hazug, gonosz vagy kapzsi, az újjászületésekor alacsonyabb sorsú ember, sőt akár állat is lehet.

Kötetünk regéi és mondái a Thaiföld, Kambodzsa, Burma és Laosz buddhista templomaiban őrzött szent könyvekből (pl. Tripitaka gyűjtemény) származnak, amelyek azonban bőségesen tartalmaznak világi történeteket is. Ugyancsak gazdag forrása a mondáknak mind a négy országban a szájhagyomány; vándor mesemondók terjesztették a történeteket a XII. századtól fogva.

A Buddhista regék és mondák kötet fordítója, összeállítója és válogatója Maróczy Magda, akit a távol-keleti irodalomban kicsit is járatos olvasó számára aligha kell bemutatni.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Történelmi":

Leave a Reply