Letöltés könyv Budapesti kis boszorkány pdf, epub és mobi

By | 2019-12-23

Bosnyák Viktória - Budapesti kis boszorkány

Letöltés könyvet Budapesti kis boszorkány pdf, epub és mobi

 • Scolar Kiadó Kft.
 • Gyermek és ifjúsági
 • 64 oldal
 • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
 • ISBN: 9789632442532
 • Cikkszám: 1023949
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:
 • Méret: 180 x 190

Budapesti kis boszorkány.pdf
Budapesti kis boszorkány.epub
Budapesti kis boszorkány.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: Budapesti kis boszorkány.pdf, Budapesti kis boszorkány.epub. Budapesti kis boszorkány.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Budapesti kis boszorkány pdf, epub, mobi

Töltse le a Budapesti kis boszorkány könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Budapesti kis boszorkány könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Budapesti kis boszorkány pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Budapesti kis boszorkány könyvet.

Miről szól Budapesti kis boszorkány könyv?

Budapesti kis boszorkány leírása

Ki lesz a legfiatalabb budapesti boszorkány?

Ez a kérdés izgatja a mesés történet két hősét, Analitika és Anarchia boszorkányokat. Sürgősen találniuk kell ugyanis egy harmadik társat, különben elveszítik varázserejüket. Végigjárják Budapest utcáit, bekukkantanak az ablakokon, huncut leánygyermekek után szimatolnak, majd úgy vélik, meg is találták, akit keresnek: Lizit, jobban mondva (ahogyan ők értik) Alizit, a boszorkányos, talpraesett kislányt, akit aztán végigkísérnek keresztül-kasul a városon.

Lizi pedig nem marad sokáig egy helyen, a boszorkányok nem győznek loholni utána, amúgy láthatatlanul: mert a kislány édesapjával együtt bebarangolja a várost, megcsodálja a legérdekesebb köztéri szobrokat, a Lánchidat, a Várat, a Halászbástyát, beülnek a Ruszwurm cukrászdába, régi budapesti albumokat lapozgatnak, rajzolnak és festenek… Közben Lizi rengeteget kérdez, vitatkozik, kíváncsiskodik, és mesél, és beszél, és rányitja apja szemét is olyan dolgokra, amelyeket a felnőttek maguktól sose vennének észre, hiába koptatják évtizedek óta a nagyváros flaszterét. Azaz a könyv érdekes kalandozás Magyarország fővárosában, így (a magyar és a tervezett idegen nyelvű fordítás esetén) a külföldi gyerekek érdeklődését is felkeltheti.

A boszorkányok végül kislány nélkül maradnak ugyan, de megkerül elveszettnek hitt harmadik társuk, Amnézia, aki épp csak elfelejtett visszaváltozni kutyából boszorkánnyá, így az ő történetük is szerencsésen végződik, mehetnek a Gellért-hegyi boszorkányszombatra.

A fordulatos, kedves gyerekkönyv még a mesét olvasó felnőttek számára is sok tanulsággal szolgál, hiszen a Magyarországon élő belga grafikus szemével olyan csodákat láthatunk a mi megszokott, néha talán kicsit megunt, megkopottnak vélt Budapestünkön, amelyeket magunktól sose vettünk volna észre…

A 64 oldalt, illetve az előzéket is teljes oldalas, változatos grafikák díszítik, melyek elsősorban Budapest műemlékeit, látványosságait mutatják be, így például a Margit-szigetet, a budai Várnegyedet, az Állatkertet…

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Gyermek és ifjúsági":

Leave a Reply