Letöltés könyv Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő pdf, epub és mobi

By | 2019-12-30

William Shawcross - Botrányok szemtanúja a Windsor-házban - Az anyakirálynő

Letöltés könyvet Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő pdf, epub és mobi

 • Gabo Kiadó
 • Életrajz
 • 280 oldal
 • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
 • ISBN: 9789636894474
 • Cikkszám: 1036534
 • Nyelv: Magyar
 • Kiadás éve:
 • Sorozat: Királyi házak

Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő.pdf
Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő.epub
Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő.pdf, Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő.epub. Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő pdf, epub, mobi

Töltse le a Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő könyvet.

Miről szól Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő könyv?

Botrányok szemtanúja a Windsor-házban – Az anyakirálynő leírása

Elizabeth ​Bowes-Lyon (1900-2002), az anyakirálynő szemtanúja volt az egész 20. századnak.
Különleges helyet foglalt el az angol királyi családban is, és nagy-nagy tiszteletnek örvendett Nagy-Britannia-szerte, amit emberi kvalitásainak, helytállásainak, belevalóságának köszönhetett.
A skót nemesi családból származó vidám és szép fiatal lánynak 1923-ban Albert yorki herceg megkérte a kezét. A hercegi pár Írországban és Afrikában tett körútja során, ahol az uralkodócsaládot képviselték, már kiderült, hogy a hercegnőt nemcsak az emberek, hanem a média is imádja közvetlensége és empátiája miatt.
Albert herceg 1937-ben VI. György néven Nagy-Britannia királya lett. Erzsébet nagyban segítette férjét az uralkodói teendőkben, s a háttérben biztos támaszt nyújtott a gátlásokkal küzdő uralkodónak.
Az igazi elismerést és megbecsülést a királyi pár a második világháborúban tanúsított bátor helytállásával vívta ki. London bombázása idején rádióban mondott beszédekkel és személyes látogatásokkal tartották a lelket az emberekben, és elszántságukkal, lelki erejükkel példát mutattak mindenki számára.
A férje mellett egyenrangú szerepet betöltő Erzsébet számára nagy csapás volt, amikor VI. György 1952-ben meghalt. Az özvegy királyné sokáig nem találta a helyét, feladatát. Miután legidősebb lánya II. Erzsébet néven trónra került, Elizabeth Bowes-Lyon felvette az anyakirálynő hivatalos címet. Ez azt jelentette, hogy a királynő külföldi tartózkodásának idején ő képviselte az uralkodócsaládot, intézkedett, reprezentált helyettük.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Életrajz":

Leave a Reply