Letöltés könyv Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta pdf, epub és mobi

By | 2019-12-23

Oscar Wilde - Az infánsnő születésnapja - The Birthday of the Infanta

Letöltés könyvet Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta pdf, epub és mobi

Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta.pdf
Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta.epub
Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta.mobi

A könyv letöltésének részletei

  • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
  • Fájlnév: Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta.pdf, Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta.epub. Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta.mobi
  • Feltételek: ingyen
  • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta pdf, epub, mobi

Töltse le a Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta könyvet.

Miről szól Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta könyv?

Az infánsnő születésnapja – The Birthday of the Infanta leírása

A 16–17. századi Spanyolországban egy tizenkét éves infánsnő születésnapjának a megünneplésére készülnek. Az infánsnő apja egy örökké szomorú király, aki a gyermeke születése után elveszítette hőn szeretett feleségét. A születésnapi ünnepségen pompás öltözetben jelennek meg az udvari arisztokrácia gyermekei, és különféle látványosságok várnak rájuk. Ezek sorában egyszer csak megjelenik egy mókás törpe, aki táncokat és különféle tréfákat ad elő. Két udvaronc talált rá az erdőben, és azonnal magukkal hozták az infánsnő mulattatására. A leányka valóban szívből, hangosan nevet, súlyosan megszegve ezzel az udvari etikettet. Végül egy csodálatos fehér rózsát ajándékoz a törpének, és megkéri, hogy az ebéd utáni pihenő végeztével adja elő újra a számát. A szegény teremtmény szinte megőrül a boldogságtól, ide-oda szaladgál a kertben, kiváltva ezzel a tulipánok és rózsák méltatlankodását. Csak a madarak és a gyíkok éreznek együtt vele. A törpe már arról ábrándozik, hogy magával viszi az infánsnőt az erdőbe, és megismerteti vele lakóhelye minden szépségét. Tartós barátságról, talán még szerelemről is álmodik… Ekkor azonban egy oldalajtón a törpe bejut a palotába, és életében először megpillantja magát egy tükörben. Egy kis idő után rájön, hogy a csúf jelenség nem más, mint ő maga. Megérti, hogy a leány iránta mutatott érdeklődése más természetű volt, csak nevetni akart rajta. Szétszaggatja az ajándékba kapott fehér rózsát, és a földre rogy. Az elbeszélés az infánsnő kegyetlen parancsával zárul, egy szeretet nélküli világ baljós pecsétjével.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Nyelvkönyv, szótár":

Leave a Reply