Letöltés könyv Antik Athén napi öt drachmából pdf, epub és mobi

By | 2019-12-23

Philip Matyszak - Antik Athén napi öt drachmából

Letöltés könyvet Antik Athén napi öt drachmából pdf, epub és mobi

Antik Athén napi öt drachmából.pdf
Antik Athén napi öt drachmából.epub
Antik Athén napi öt drachmából.mobi

A könyv letöltésének részletei

  • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
  • Fájlnév: Antik Athén napi öt drachmából.pdf, Antik Athén napi öt drachmából.epub. Antik Athén napi öt drachmából.mobi
  • Feltételek: ingyen
  • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Antik Athén napi öt drachmából pdf, epub, mobi

Töltse le a Antik Athén napi öt drachmából könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Antik Athén napi öt drachmából könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Antik Athén napi öt drachmából pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Antik Athén napi öt drachmából könyvet.

Miről szól Antik Athén napi öt drachmából könyv?

Antik Athén napi öt drachmából leírása

Philip Matyszak ragyogóan szellemes útikönyve minden segítséget megad nekünk, ha a Kr. e. V. századba, a hatalma csúcspontján lévő Athénba akarunk utazni. A bölcsesség istennőjének városába vezető utunk során látogassuk meg Thermopülait és a delphoi jósdát, valamint a közelmúltban zajlott marathóni ütközet helyszínét. Találkozzunk Szókratésszel, Thuküdidésszel, Pheidiasszal, a valaha élt legnagyobb filozófusokkal, írókkal és művészekkel. Ismerkedjünk meg az egyszerű athéni polgárokkal, trécseljünk velük a piacokon, a népgyűlésen, vagy vendégeskedjünk vidéki birtokukon. Kalandra fel, fedezzük fel a történelem egyik legkülönlegesebb városának igazi arcát!
Az ókori Athén nem csupán a művészet, a szellem és a politika bölcsője volt. Ez az alapos kutatómunkával, de annál könnyedebb stílusban megírt kézikönyv nem feledkezik meg az élvezetek városáról sem, a borban tocsogó tivornyákról, a bordélyokról és a verekedésekről. A szerző gyakorlati tanácsokat is ad – például hogyan kerüljük el azokat a fogadókat, ahol bogarakkal és lestrapált kurtizánokkal kell megosztanunk az ágyunkat. Figyelmeztet továbbá, hogy mind fáklyákra, mind kísérőkre szükségünk lesz, ha el szeretnénk kerülni az útonállókat, miközben egy görbe este során hazafelé tartunk.

Az Antik Athén napi öt drachmából elkalauzol bennünket a zsibongó városból a Parthenón csöndes fellegvárába, miközben minden csodáját megidézi a városnak. Abba a korba varázsolja az olvasó-kalandort, amikor a nyugati kultúrát megalapozó tárgyi emlékek és szellemi alkotások még olyan frissek voltak, mint a virágkoszorú Athéné oltárán.

„Néha egy kicsit kényelmetlenül érzem magam a 21. században” – írja magáról Philip Matyszak. S igaz lehet e vallomás, hiszen a fiatal történész oly otthonosan mozog az antik világ kultúráiban, mintha maga is tógát öltve alkudozott volna már az ókori Róma vagy éppen Athén piacán. Az oxfordi St. John’s College-ban római történelemből doktorált „históriamondó” népszerű történelemkönyvei révén vált világhírűvé: afféle ókori útikalauzaival hol az antik Hellászba, hol a Római Birodalom mindennapjaiba repíti a kalandvágyó olvasókat. „Maty” a könyvíráson kívül újságíróként és egyetemi oktatóként tevékenykedik: tanított Milánóban, jelenleg pedig a Cambridge-i Egyetemen vezet kurzusokat.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Történelmi":

Leave a Reply