Letöltés könyv Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban pdf, epub és mobi

By | 2019-12-31

George A. Akerlof - Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban

Letöltés könyvet Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban pdf, epub és mobi

 • Corvina Kiadó
 • Gazdasági, közéleti, politikai
 • 268 oldal
 • Kötés: kartonált
 • ISBN: 9789631359602
 • Cikkszám: 1032156
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:

Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban.pdf
Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban.epub
Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban.pdf, Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban.epub. Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban pdf, epub, mobi

Töltse le a Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban könyvet.

Miről szól Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban könyv?

Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban leírása

Vitára invitáló vagy inkább provokáló művet tart kezében az olvasó, az utóbbi évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó gazdasági tárgyú könyvét. A Google kereső csupán az "Animal Spirits, reviews" beírásra csaknem 500.000 találatot jelez. Ez igazából senkit nem érhet meglepetésként. Egyfelől a szerzők a kortárs közgazdaságtudomány legkiválóbb képviselői közé tartoznak. George A. Akerlof Nobel-díjas, szerzőtársát, Robert J. Shillert a világ száz legbefolyásosabb közgazdásza között tartják számon.

Néhány recenzióba belelapozva úgy tűnik, hogy a támogatók és ellenzők, a bírálatok és a dicséretek nagyjából egyenlő arányban oszlanak meg. Természetesen ezen sem lehet csodálkozni. A téma mindig is a legélesebb, legszenvedélyesebb vitákat váltja ki a közgazdaságtudományban és ezen belül különösen az angolszáz szakirodalomban. Friedman vagy Keynes? Neoklasszikus vagy neokeynesiánus? Vajon a válság, a munkanélküliség szükséges rossz, vagy megelőzhető az állam beavatkozásával, de legalábbis romboló hatásában tompítható?

A könyv a mostani válságra válaszul jelent meg 2009-ben, és a vita a könyv alapgondolata körül cseppet sem vesztett aktualitásából az azóta eltelt időben.

Az elmúlt több mint fél évszázadban a fejlett világ legalábbis elszokott a válságoktól. Kisebb-nagyobb visszaesések természetesen voltak, de a világgazdaság gyorsan túllendült rajtuk, így ezek inkább megerősítették, mint kétségbe vonták a globális kapitalizmus működési módjának érvényességét.

Ez a mostani válság azonban alapvető elveket és vitathatlannak tekintett értékeket kérdőjelezett meg, és ma még nem világos, hogy a világ milyen irányban halad tovább.

Mi sem térhetünk ki ezek elől a kérdések elől, és a válaszoktól, amiket adunk, nem csupán a saját életünk, de gyermekeink jövője is függ.

Akerlof és Shiller lehetséges és sok szempontból meggyőző válaszokat ad e kérdésekre, amelyeket mindenképpen érdemes megismernünk és megfontolnunk. Könyvük mégsem úgynevezett "komoly könyv", stílusa könnyed, szórakoztató, a legjobb angolszász hagyományok jegyében didaktikus.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Gazdasági, közéleti, politikai":

Leave a Reply