Letöltés könyv Amerikai mesterlövész (filmes borító) pdf, epub és mobi

By | 2019-12-23

Chris Kyle - Amerikai mesterlövész (filmes borító)

Letöltés könyvet Amerikai mesterlövész (filmes borító) pdf, epub és mobi

 • Gabo Kiadó
 • Történelmi
 • 361 oldal
 • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
 • ISBN: 9789634060123
 • Cikkszám: 1022771
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:

Amerikai mesterlövész (filmes borító).pdf
Amerikai mesterlövész (filmes borító).epub
Amerikai mesterlövész (filmes borító).mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: Amerikai mesterlövész (filmes borító).pdf, Amerikai mesterlövész (filmes borító).epub. Amerikai mesterlövész (filmes borító).mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Amerikai mesterlövész (filmes borító) pdf, epub, mobi

Töltse le a Amerikai mesterlövész (filmes borító) könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Amerikai mesterlövész (filmes borító) könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Amerikai mesterlövész (filmes borító) pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Amerikai mesterlövész (filmes borító) könyvet.

Miről szól Amerikai mesterlövész (filmes borító) könyv?

Amerikai mesterlövész (filmes borító) leírása

1999-től 2009-ig az Egyesült Államok Haditengerészetének SEAL-je, Chris Kyle érte el a legtöbb halálos mesterlövész-találatot az amerikai hadtörténetben.  A Pentagon hivatalosan több mint 150 találatot igazolt (az addigi amerikai rekord 109 volt). Az iraki felkelők annyira rettegték Kyle-t, hogy az al-Shaitan („az Ördög”) csúfnevet adták neki, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Kyle legendás hírnevet szerzett SEAL-, tengerészgyalogos- és a hadseregben szolgáló bajtársai körében, akiket gyilkos hatékonysággal védett a háztetőkről és mindenféle rejtett lőállásból.  Kyle mesteri beszámolója rendkívüli harctéri élményeiről minden idők legkiválóbb háborús emlékiratai közé tartozik.

A texasi születésű Kyle, aki  gyermekkorában, apjával vadászva tanult meg lőni, vadlóbetörő rodeó bajnok volt, mielőtt beállt a haditengerészethez. 9/11 után a terrorizmus elleni háború első vonalában vetették harcba, és hamarosan világklasszis mesterlövészként találta meg hivatását, aki ellenséges tűzben teljesít a legjobban. Személyes rekordját egy 1,9 kilométeres távolságból leadott halálos lövéssel Bagdad környékén állította fel. Falludzsában az ellenség heves tüzével dacolva mentett meg egy utcai harcban kelepcébe került tengerészgyalogos csoportot. Ramadiban közelharcban, a pisztolyával terítette le a felkelőket. Kyle őszintén beszél a háború kínjairól: két sebesüléséről és két közeli barátja tragikus haláláról.

Az Amerikai mesterlövész tiszteleg Kyle harcostársai előtt is, akik keményen verekedtek a harcmezőn, és attól távol is. És a történetet végigkísérő megindító, egyes szám első személyben íródó beszámolóiban Kyle felesége, Taya nyíltan beszél arról, milyen terheket rakott a háború Chris mellett a házasságukra és gyermekeikre is.

Chris Kyle, miután leszerelt, Fitco Carest néven létrehozott egy jótékonysági alapítványt a poszttraumás betegségben szenvedő háborús veteránok számára. S a sors szörnyű fintora folytán Kyle korai halálát is egyik leszerelt vetetántársa okozta, aki a texasi lőtéren, 2013-ban ellene fordította fegyverét.

A kötet angolul még Chris Kyle életében jelent meg, a mesterlövész halálhíre a kötet magyarra fordítása közben érkezett.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Történelmi":

Leave a Reply