Letöltés könyv Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15. pdf, epub és mobi

By | 2019-12-20

Tamási Áron - Ábel a rengetegben - Helikon zsebkönyvek 15.

Letöltés könyvet Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15. pdf, epub és mobi

Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15..pdf
Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15..epub
Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15..mobi

A könyv letöltésének részletei

  • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
  • Fájlnév: Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15..pdf, Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15..epub. Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15..mobi
  • Feltételek: ingyen
  • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15. pdf, epub, mobi

Töltse le a Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15. könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15. könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15. pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15. könyvet.

Miről szól Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15. könyv?

Ábel a rengetegben – Helikon zsebkönyvek 15. leírása

,Abban a nevezetes ezerkilencszáz és huszadik évben, vagyis egy esztendőre rá, hogy a románok kézhez vettek minket, székelyeket, az én életemben még külön is igen nagy fordulat állott bé. Akkor is Ábelnek hívtak engem; s ott laktunk Csíkcsicsóban, abban a nagy káposztatermelő faluban, a felcsíki járásban, éppen az Olt vize mellett. Apám, akit Gergelynek neveztek, még élt abban az időben, s közbirtokossági erdőpásztor volt. Ott is lakott fenn az erdőn, egyedül egy kalibában; s csak akkor jövögetett haza a házhoz, amikor az elesége elfogyott. Ilyenkor édesanyám ismét feltarisnyálta, s azzal visszament az erdei szállásra, hogy legalább egy hétig megint ne lássuk. Gyermek a háznál rajtam kívül nem volt, s én ezt nem is bántam, mert engemet is csak bajosan tudtak iskolába járatni s ruházni, olyan nagy szegénységben éltünk."

Így kezdődik Tamási Áron talán legismertebb műve, az 1932-ben Kolozsváron megjelent Ábel a rengetegben. Hőse a tizenöt esztendős talpraesett, okos kamaszfiú, akit apja elszerzett erdőpásztornak a Hargitára, a csíkszeredai bank erdejébe. Ábelt valójában a szegénység űzi, nem a kalandvágy, ,,hegybéli" történetét is inkább az elemi létküzdelem irányítja, semmint a puszta kíváncsiság és a szabadságvágy. Sorsát fegyelemmel, bátorsággal viseli, sikeresen megküzd a rablókkal is. Végül megfogadja, hogy a szegények védelmezője lesz.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Regény":

Leave a Reply