Letöltés könyv A “Walkür” vállalkozás pdf, epub és mobi

By | 2019-12-31

A

Letöltés könyvet A "Walkür" vállalkozás pdf, epub és mobi

A "Walkür" vállalkozás.pdf
A "Walkür" vállalkozás.epub
A "Walkür" vállalkozás.mobi

A könyv letöltésének részletei

  • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
  • Fájlnév: A "Walkür" vállalkozás.pdf, A "Walkür" vállalkozás.epub. A "Walkür" vállalkozás.mobi
  • Feltételek: ingyen
  • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

A "Walkür" vállalkozás pdf, epub, mobi

Töltse le a A "Walkür" vállalkozás könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a A "Walkür" vállalkozás könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

A "Walkür" vállalkozás pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a A "Walkür" vállalkozás könyvet.

Miről szól A "Walkür" vállalkozás könyv?

A "Walkür" vállalkozás leírása

Ez a munka nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy bemutassa a Hitler elleni összeesküvés hiteles történetét, mégpedig gróf Stauffenberg ezredes személyiségén keresztül, aki a híres 1944. július 20-i merénylet legjelesebb egyénisége volt, és aki nem kevesebb célt tűzött maga elé, mint megszabadítani az emberiséget Hitlertől. Nem vitás, hogy valamennyi Hitler ellen szervezkedő személy közül, legyenek azok katonák vagy civilek, a legkimagaslóbb, leghatározottabb és leghatékonyabb ez a német arisztokrata katonatiszt volt, aki ezt a hosszan húzódó történetet eljuttatta a befejezésig. Az összeesküvés és szervezkedés hosszú, fluktuálódó története Stauffenberg kései megjelenésével aktivizálódik, ő a dráma utolsó felvonásában lép színre, de amikor megjelenik, nyomban átveszi az irányítást, és minden nappal nyilvánvalóbbá válik vezetői személyisége és szerepe. Ő volt az összekötő az idealista Kreisau-kör és a Középső Hadseregcsoport aktivistái; a szociális radikálisok (nem kommunisták!) és a hadsereg vezérkarának katonái között. Mindenekelőtt ő volt az, aki akciót követelt, nem volt benne kompromisszum, nem volt halogatás ‒ Hitlert meg kell ölni! Ha Stauffenberg merész tette sikerül, elképzelhetetlen további pusztulástól mentette volna meg az emberiséget. Nem El-Alamein vagy Sztálingrád, hanem a nácizmus alapvető erkölcstelensége, ahogyan az emberi nemmel bánt el, ez döntötte el Stauffenberg állásfoglalását. Mint magasan képzett vezérkari tiszt, azt is tisztán látta, hogy Hitler romlásba dönti Németországot, ezért meg kell szabadulni tőle és legfőbb cinkosaitól. A feladatot nem bízta másra, maga hajtotta végre a merész akciót, a „Walkür” fedőnevű vállalkozás beindítását, Hitler tervezett megölését. Sajnos nem járt sikerrel, de amíg Stauffenberghez hasonló emberek léteznek, egyetlen diktátor sem érezheti magát biztonságban.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Történelmi":

Leave a Reply