Letöltés könyv A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) pdf, epub és mobi

By | 2019-12-24

Carl Gustav Jung - A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet)

Letöltés könyvet A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) pdf, epub és mobi

 • Scolar Kiadó Kft.
 • Szakkönyvek
 • 160 oldal
 • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
 • ISBN: 9789639193796
 • Cikkszám: 1026602
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:
 • Méret: 160 x 230

A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet).pdf
A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet).epub
A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet).mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet).pdf, A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet).epub. A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet).mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) pdf, epub, mobi

Töltse le a A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) könyvet.

Miről szól A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) könyv?

A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) leírása

A kiváló személyiségek teljesítménye többféle módon szemlélhető. Az egyik ezek közül, amikor egyéni fejlődésük, az őket befolyásoló történelmi, illetve a nehezen meghatározható kollektív hatások – más szóval a korszellem – fényében nézzük őket. Jung figyelme mindenekelőtt a korszellemet kompenzáló vagy abból fakadó nagy kulturális mozgalmak – kiváltképpen az alkímia –, valamint az egymástól oly különböző területeken, mint a medicina, a pszichoanalízis, az orientalisztika, a képzőművészetek és az irodalom, úttörő elméleteket hozó, teremtő emberi szellem felé irányul. Jung ezúttal nem a gyakorlatról, a gyógyításról ír, hanem Paracelsus, Freud, a Ji Csinget németre fordító Richard Wilhelm, Joyce és Picasso kapcsán gondolkodik az archetipikus struktúrákból előáramló tudományos és művészi kreativitásról, a „szellem-archetípus” dinamikájáról.
Esszékötet: középkori orvoslásról, alkímiáról, pszichoanalízisről, keleti kultúráról, művészetről. Noha tudós ember írja, nem „tudományos”. Olykor személyes vallomás.
Lebilincselő.

Első ízben jelenik meg Magyarországon az az életműsorozat, amely lényegében Jung valamennyi fontos munkáját eredeti formájában tartalmazza. A Scolar Kiadó 21 kötetesre tervezett sorozata izgalmas szellemi kalandot kínál: a lélektan tudományában való elmélyedést, egy nagyformátumú egyéniség megismerését, s remélhetően ezeken keresztül az olvasók gondolkodásmódjának kiszélesedését, önismeretének bővülését. Ezek a kötetek mind önállóan, mind egymással összefüggésben izgalmas olvasmányoknak ígérkeznek.

A sorozat kötetei:

Freud és a pszichoanalízis (öM 4)

Lélektani típusok (öM 6)

Az archetípusok és a kollektív tudattalan (öM 9/I)

A nyugati és a keleti vallások lélektanáról (öM 11)

A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15)

A pszichoterápia gyakorlata (öM 16)

A személyiség fejlődése (öM 17)

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Szakkönyvek":

Leave a Reply