Letöltés könyv A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot pdf, epub és mobi

By | 2019-12-24

Liaquat Ahamed - A pénzvilág urai - Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot

Letöltés könyvet A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot pdf, epub és mobi

 • Corvina Kiadó
 • Történelmi
 • 622 oldal
 • Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
 • ISBN: 9789631361049
 • Cikkszám: 1033860
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:

A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot.pdf
A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot.epub
A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot.pdf, A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot.epub. A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot pdf, epub, mobi

Töltse le a A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot könyvet.

Miről szól A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot könyv?

A pénzvilág urai – Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot leírása

A kötet szerzője, az Afrikában született, de Angliában nevelkedett, majd az Egyesült Államokban szép karriert befutó Liaquat Ahamed eredeti foglalkozására nézve bankár, de szerteágazó érdeklődése jeleként számos alapítvány kuratóriumának is a tagja. A 2009-ben megjelent A pénzvilág urai című munkája egyszerre kiváló gazdasági-pénzügyi szakkönyv és a legjobb értelemben vett bestseller, amelyet számos jelentős díjjal jutalmaztak, így többek között 2010-ben Pulitzer-díjat is kapott. A könyv rendkívüli aktualitását bizonyítja, hogy a közelmúltban – csupán egy évvel a kötet megjelenése előtt – ismét az amerikai bankrendszerből kiindulva egy újabb világméretű válság vette kezdetét, és tart mind a mai napig. A könyv tárgya az 1929–33-as gazdasági világválság. A pénzügyi szektorban elindult, majd a gazdaság egészére átterjedő válság hamarosan egy társadalmi formáció – a kapitalizmus – átfogó krízisévé szélesedett, amely az egész emberiségre nézve tragikus következményekkel járt. Németországban hatalomra került a fasizmus, és alig több mint fél évtizeddel később elkezdődött a második világháború. Ahamed könyve, amely szinte egy dokumentumfilm képszerűségével, alaposságával és hitelességével vizsgálja a 20. század első harmadának történéseit, érdekfeszítő és hasznos olvasmány a szakemberek és a laikus érdeklődők számára is. A szerző eredeti módon közelíti meg a témát: a 20. század első, durván három évtizedének politikai, gazdasági és pénzügyi történetét a négy legjelentősebb – az amerikai, az angol, a francia és a német – jegybank első számú vezetőjének (Benjamin Strong, Montagu Norman, Émile Moreau, Hjalmar Schacht) életén és tevékenységén keresztül mutatja be. A könyv ötödik szereplője John Maynard Keynes, aki talán a legnagyobb hatást gyakorolta a 20. század közgazdasági és gazdaságpolitikai gondolkodására. A főszereplők mellett mellett Ahamed könyvében felvonulnak a 20. század első harmadának meghatározó politikai és gazdasági képviselői. A szerző nem csupán a gazdasági-pénzügyi folyamatokat mutatja be, de rengeteg színes részlettel, esetenként kifejezetten mulatságos történetekkel hozza közel, teszi árnyalttá és így jobban érthetővé az eseményeket.

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Történelmi":

Leave a Reply