Letöltés könyv A nyugati és a keleti vallások lélektanáról pdf, epub és mobi

By | 2019-12-23

Carl Gustav Jung - A nyugati és a keleti vallások lélektanáról

Letöltés könyvet A nyugati és a keleti vallások lélektanáról pdf, epub és mobi

 • Scolar Kiadó Kft.
 • Szakkönyvek
 • 672 oldal
 • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
 • ISBN: 9789639534254
 • Cikkszám: 1026589
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:
 • Méret: 160 x 230

A nyugati és a keleti vallások lélektanáról.pdf
A nyugati és a keleti vallások lélektanáról.epub
A nyugati és a keleti vallások lélektanáról.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: A nyugati és a keleti vallások lélektanáról.pdf, A nyugati és a keleti vallások lélektanáról.epub. A nyugati és a keleti vallások lélektanáról.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

A nyugati és a keleti vallások lélektanáról pdf, epub, mobi

Töltse le a A nyugati és a keleti vallások lélektanáról könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a A nyugati és a keleti vallások lélektanáról könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

A nyugati és a keleti vallások lélektanáról pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a A nyugati és a keleti vallások lélektanáról könyvet.

Miről szól A nyugati és a keleti vallások lélektanáról könyv?

A nyugati és a keleti vallások lélektanáról leírása

A vallás problémája központi helyet foglal el Jung életművében. E kötet olyan, főként érett korában született munkáit tartalmazza, melyek kifejezetten vallási kérdéseket tárgyalnak. Tanulmányaiban feltárja a különböző nyugati és keleti vallások alapját képező egyetemes ősi elképzeléseket, az emberi léleknek az istenihez való viszonyát előre mintázó archetípusos tartalmakat.

Korunkban, amikor sokan elveszítették kapcsolatukat a hagyományos vallási formákkal, s vallási téren nagyfokú elbizonytalanodás mutatkozik, a Jung által közvetített újfajta szemlélet ismét utat nyithat a vallásos értékek mélyebb megértéséhez. A szerző tudós létére maga is mélyen hívő ember volt, s távol áll tőle, hogy a vallásos hit transzcendens tartalmait pszichológiai összefüggésekre próbálja egyszerűsíteni. Vizsgálódása középpontjában a hívő ember és annak a numinózussal való kapcsolat erőterében végbemenő lelki fejlődése áll. A keresztény gondolkodás történeti fejlődését érintő elemzései megvilágítják a modern nyugati kultúra kialakulásának lélektani-szellemi hátterét.

Első ízben jelenik meg Magyarországon az az életműsorozat, amely lényegében Jung valamennyi fontos munkáját eredeti formájában tartalmazza. A Scolar Kiadó 21 kötetesre tervezett sorozata izgalmas szellemi kalandot kínál: a lélektan tudományában való elmélyedést, egy nagyformátumú egyéniség megismerését, s remélhetően ezeken keresztül az olvasók gondolkodásmódjának kiszélesedését, önismeretének bővülését. Ezek a kötetek mind önállóan, mind egymással összefüggésben izgalmas olvasmányoknak ígérkeznek.

A sorozat kötetei:

Freud és a pszichoanalízis (öM 4)

Lélektani típusok (öM 6)

Az archetípusok és a kollektív tudattalan (öM 9/I)

A nyugati és a keleti vallások lélektanáról (öM 11)

A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15)

A pszichoterápia gyakorlata (öM 16)

A személyiség fejlődése (öM 17)

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Szakkönyvek":

Leave a Reply