Letöltés könyv A nő 1000 fokon pdf, epub és mobi

By | 2019-12-20

Hallgrímur Helgason - A nő 1000 fokon

Letöltés könyvet A nő 1000 fokon pdf, epub és mobi

 • Scolar Kiadó Kft.
 • Kaland
 • 496 oldal
 • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
 • ISBN: 9789632444710
 • Cikkszám: 1028614
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:

A nő 1000 fokon.pdf
A nő 1000 fokon.epub
A nő 1000 fokon.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: A nő 1000 fokon.pdf, A nő 1000 fokon.epub. A nő 1000 fokon.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

A nő 1000 fokon pdf, epub, mobi

Töltse le a A nő 1000 fokon könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a A nő 1000 fokon könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

A nő 1000 fokon pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a A nő 1000 fokon könyvet.

Miről szól A nő 1000 fokon könyv?

A nő 1000 fokon leírása

Herbjörg María Björnsson, Izland első elnökének unokája nyolcvanéves, Reykjavíkban lakik egyedül egy garázsban („mint egy öreg Ford”), ágyhoz kötve. Egyetlen társasága a számítógép és egy „Hitler-tojás”, egy régi kézigránát, mely a világháborúból maradt rá. Herra azonban nem unatkozik: időpontot foglal le magának a krematóriumban; Facebook-oldalt készít az izlandi szépségkirálynő nevében, és afrikai férfiakat vesz rá az izlandi nyelv tanulására.

Mindeközben felidézi eseménydús életének szereplőit, eseményeit, furcsaságait, s a meséből egy páratlan, kiszámíthatatlan személyiség megrázó-groteszk története és a huszadik század, illetve a második világháború akasztófahumorral megírt krónikája bontakozik ki. Az elbeszélés egyszerre mély megértéssel és iróniával kíséri az asszonyt Izlandról a háborútól gyötört kontinensen át Dél-Amerikáig. Herra a háború óta súlyos titkot cipel; végül szülőhazájában, a halálos ágyán elmeséli történetét.

A nő 1000 fokon méltán nevezhető remekműnek, mely olyan háborús regények sorába illeszkedik, mint A 22-es csapdája vagy Az ötös számú vágóhíd.

A háború gyermeke vagyok, a szónak nem csupán abban az értelmében, hogy a háború idején nőttem fel, hanem a háború is nevelt. Világlátott nő voltam már azelőtt, hogy felnőtt nő lettem. A bulik sztárjaként minden férfit az asztal alá ittam jóval azelőtt, hogy honfitársaimat Ásta Sigurðardóttir botránkoztatta. Gyakorló feminista voltam akkor, mikor ezt a szót az izlandi lapokban még le sem írták. Éveken át űztem a „szabad szerelmet” abban az időben, mikor a fogalmat még fel sem találták. és persze megcsókoltam Lennont, mielőtt erre a ritkán lakott, fagyos földdarabra elért volna a Beatles-mánia.

És mégis azt akarták, hogy olyan legyek, „mint a többi”.

Független voltam, kevés dolog rettentett el, nem hagytam, hogy visszatartson a félművelt babona, a férfiak vagy a fecsegők. Sok országot bejártam, elvállaltam minden munkát, ami adódott, gondoskodtam magamról és az enyéimről, gyermekeim lettek, egyet el is veszítettem, de a többi sem kötött röghöz, vittem őket magammal, vagy hátrahagytam őket, mindig csak tartottam egyenesen előre, nem engedtem, hogy házassággal megkössenek, nem voltam hajlandó belepusztulni az unalomba, mert természetesen ez volt a legnehezebb. (részlet a könyvből)

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Kaland":

Leave a Reply