Letöltés könyv A második világháború okai pdf, epub és mobi

By | 2019-12-23

A. J. P. Taylor - A második világháború okai

Letöltés könyvet A második világháború okai pdf, epub és mobi

 • Scolar Kiadó Kft.
 • Történelmi
 • 380 oldal
 • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
 • ISBN: 9789632443133
 • Cikkszám: 1009938
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:

A második világháború okai.pdf
A második világháború okai.epub
A második világháború okai.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: A második világháború okai.pdf, A második világháború okai.epub. A második világháború okai.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

A második világháború okai pdf, epub, mobi

Töltse le a A második világháború okai könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a A második világháború okai könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

A második világháború okai pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a A második világháború okai könyvet.

Miről szól A második világháború okai könyv?

A második világháború okai leírása

A legendás történész, A. J. P. Taylor e világhírű művében a II. világháború okait-okozatait fűzi láncra, s logikus érveléssel kérdőjelezi meg a konvenciókat. Tudatosan különválasztja Hitler bel- és külpolitikáját, s utóbbit nem tekinti az előbbi tükörképének. A világégéshez vezető okokat keresve elgondolkodtató következtésre jut.

Akik Hitlert ördögien gonosznak tartják, azzal vádolják A. J. P. Taylort, hogy igazolja a német diktátor tetteit, míg akik arra törekszenek, hogy a müncheni egyezmény csupán szégyenfoltot jelentsen az emberiség számára, fel vannak háborodva az író tárgyilagosságán. Pedig Taylor mindössze „…kifejti, hogy Hitler politikájában semmi sem volt eredeti. Különlegessége abban rejlett, hogy a közhelyeket cselekvéssé tudta formálni. […] Elvben és elméletben semmivel sem volt erkölcstelenebb, mint a többi korabeli politikus. Tetteinek gonoszságával azonban túltett valamennyin” – írja a könyvről Németh István történész.

Taylor kérdésfeltevései önmagukban is megkérdőjelezik eddigi ismereteinket, és válaszai gondolkodásra késztetik olvasóit. A könyv a Lengyelország ellen 1939. szeptember 1-jén indított német inváziót megelőző néhány év eseményeit dolgozza fel, és noha az író célja „történelmi kíváncsiságának” kielégítése volt, művét ma már elismert, kitűnő tudományos munkaként tartják számon.

„Könyvem… nem Hitlerről szól. A központi kérdés, úgy tűnik, inkább Nagy-Britannia és Franciaország. …Րk nyerték meg az első világháborút, és az ő kezükben volt a döntés joga. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy Németország újra nagyhatalom akar majd lenni, és 1933 után világossá is vált ennek különösen barbár jellege. Miért nem ellenkeztek akkor ezek a győztesek? Többféle válasz van: szerénység, vakság, morális kételyek, vagy az a lehetőség, hogy a németek erejét a szovjetek ellen fordíthatják. De bármi legyen is a válasz, ami engem igazán foglalkoztat – s amit a könyvem újra és újra körüljár –, az a kérdés, hogy miért szálltak végül mégis szembe Hitlerrel.”

A megújult Taylor-sorozat kötetei:

A Habsburg Monarcia 1809–1918 (2011)
A második világháború okai (2011)
Európa tündöklése és bukása (2012)

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Történelmi":

Leave a Reply