Letöltés könyv A klitorisz csodálatos története pdf, epub és mobi

By | 2019-12-26

Jean-Claude Piquard - A klitorisz csodálatos története

Letöltés könyvet A klitorisz csodálatos története pdf, epub és mobi

 • Jaffa Kiadó Kft.
 • Társadalomtudomány
 • 208 oldal
 • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
 • ISBN: 9786155715686
 • Cikkszám: 1071156
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:
 • Fordító:

A klitorisz csodálatos története.pdf
A klitorisz csodálatos története.epub
A klitorisz csodálatos története.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: A klitorisz csodálatos története.pdf, A klitorisz csodálatos története.epub. A klitorisz csodálatos története.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

A klitorisz csodálatos története pdf, epub, mobi

Töltse le a A klitorisz csodálatos története könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a A klitorisz csodálatos története könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

A klitorisz csodálatos története pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a A klitorisz csodálatos története könyvet.

Miről szól A klitorisz csodálatos története könyv?

A klitorisz csodálatos története leírása

Ha számba vesszük, mi mindent öveztek titkok, tabuk és tiltások az utóbbi évszázadokban, akkor a nők szexuális öröme biztosan ezek közé tartozik. Pedig az ókorban még merőben másképp vélekedtek erről a témáról. Ovidius írta le az Átváltozásokban Teiresziász történetét: a későbbi jóst az istenek hét évre nővé változtatták, s így megtapasztalhatta mindkét nem szexuális élvezetét. Amikor Zeusz megkérdezte, hogy a nők vagy a férfiak örömérzete a nagyobb, egyértelműen a nők mellett tette le a voksát. Akkoriban a legfőbb nemi szervek egyikének tekintették a klitoriszt, és fontos szerepet tulajdonítottak neki a megtermékenyítésben. A középkorban az egyház álláspontja is ezt tükrözte. De amikor a 17. század közepén bizonyossá vált, hogy a klitorisz az egyetlen, amely „csupán” a szexuális örömöt teszi teljessé azáltal, hogy „érdemtelen” gyönyörhöz segít hozzá, megkezdődött a nők évszázados pokoljárása. Úgy tartották, ha ez a szerv nem játszik szerepet a szaporodásban, akkor igazából felesleges, ezért bevett gyakorlattá vált a kimetszése, ami rendkívül nagy fájdalommal és fertőzésveszéllyel járt. Ezeknek a kíméletlen beavatkozásoknak a népesség radikális csökkenése vetett véget, ugyanis a klitorektómián átesett hölgyek vonakodtak a nemi élettől, ennek következtében jelentősen visszaesett a születések száma. Hosszú idő után beköszöntött az orvosilag javallt orgazmusok korszaka, s végül Sigmund Freud pszichológiája emelte méltó helyére a női szexualitás kérdését. Ám a tudományos fórumokon és a hétköznapi életben a mai napig is jóval több szó esik a péniszről, mint a női nemi szervekről. Ennek pedagógiai okai is vannak: a kisfiúk szexuális érdeklődését környezetük bátorító megértéssel fogadja, a kislányokét viszont egyértelműen elutasítja. Ez a kötet az ismeretterjesztésen és kultúrtörténeti érdekességek bemutatásán túl azt a célt is szolgálja, hogy a nők öntudatosabban, teljesebben éljék meg saját szexualitásukat, mint korábban. JeanClaude Piquard (1952–) Montpellierben elő francia szexológus, terapeuta és író. Több munkája is megjelent ebben a témában: A kétféle nemi extázis, a gyönyör és az orgazmus (2006) és A szex jó gyakorlata (2018).

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Társadalomtudomány":

Leave a Reply