Letöltés könyv A háború törvényei pdf, epub és mobi

By | 2019-12-31

Taj Kung - A háború törvényei

Letöltés könyvet A háború törvényei pdf, epub és mobi

 • Szenzár
 • Történelmi
 • 344 oldal
 • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
 • ISBN: 9789632278025
 • Cikkszám: 1052284
 • Nyelv: magyar hu-HU
 • Kiadás éve:

A háború törvényei.pdf
A háború törvényei.epub
A háború törvényei.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: A háború törvényei.pdf, A háború törvényei.epub. A háború törvényei.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

A háború törvényei pdf, epub, mobi

Töltse le a A háború törvényei könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a A háború törvényei könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

A háború törvényei pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a A háború törvényei könyvet.

Miről szól A háború törvényei könyv?

A háború törvényei leírása

Sen-cung császár Kr. u. 1080-ban rendelte el a legkiválóbb hadászati könyvek kiválogatását. Ez a válogatás A hadművészeti kánon hét könyve címet kapta, melynek legismertebb műve a hazánkban is népszerű A háború törvényei Szun-cétól. A kánon további három könyve, mely a Kr. e. három évszázad alatt keletkezett, mindeddig ismeretlen volt a hazai olvasóközönség előtt. A Taj Kung hat titkos tanítása a Hadakozó fejedelemségek korszakában született, és azon politikai és katonai törvényeket ismerteti, melyekkel sikeresen lehet egyesíteni az égalattit, azaz megteremteni az egységes Kínai Birodalmat. A hagyomány szerint ehhez a törekvéshez adott hathatós segítséget Vej Liao-ce műve, melynek eredményeképpen Kr. e. 221-ben Csin állam, a többi fejedelemséget megtörve, megszerezte a birodalom fölötti hegemóniát. Jelen kötet harmadik könyve – a Huang Si-kung három stratégiája – pedig már a Csin-dinasztia bukását követő hanyatló korszakban ad útmutatást arra, hogy hogyan lehet visszaállítani a kormányzás erejét és a rendet az országban.

Az ókori kínai hadművészeti könyveket mind a mai napig nem csak a had- és harcművészetek gyakorlói, hanem katonai stratégák, politikusok és vállalati vezetők is előszeretettel forgatják az egész világon.

„A hadvezér tisztjeivel és harcosaival együtt fázzon vagy tűrje a hőséget, velük együtt szenvedjen, küszködjék, éhezzék, vagy épp lakjon jól, csak így érheti el, hogy a három sereg katonái a dobok hangját hallva örvendjenek, a gongok hangjának hallatán pedig felbőszüljenek. Ha a katonák a magas falak ostromakor, mély tavakon átkelvén, nyilak és kövek zápora alatt egymással versengenek, hogy melyikük kapaszkodik fel előbb, a csupasz pengék összecsapásakor pedig azon versengenek, hogy melyikük tör előbbre elsőként, nos, mindezt nem azért teszik, mert szeretik a halált, vagy mert örömüket lelik a sérülésekben, hanem csakis azért, mert a hadvezérük tudja, ha fáznak vagy melegük van, ha éhesek vagy jóllakottak, és mert tisztán látja szenvedéseiket és keserveiket.”

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Történelmi":

Leave a Reply