Letöltés könyv 4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért pdf, epub és mobi

By | 2019-12-20

Richard Panek - 4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért

Letöltés könyvet 4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért pdf, epub és mobi

 • Scolar Kiadó Kft.
 • Tudományos könyvek
 • 368 oldal
 • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
 • ISBN: 9789632444178
 • Cikkszám: 1023319
 • Nyelv: Magyar
 • Kiadás éve:
 • Méret: 155 x 235

4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért.pdf
4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért.epub
4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért.mobi

A könyv letöltésének részletei

 • A könyv címe: Manuale di storia del cinema
 • Fájlnév: 4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért.pdf, 4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért.epub. 4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért.mobi
 • Feltételek: ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: az oldal alján található bármely linkkel

4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért pdf, epub, mobi

Töltse le a 4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért könyvet pdf, epub és mobi formátumban. Ez a könyv általában kb 15 euróba kerül. Itt ingyenesen letölthető pdf, epub és mobi formátumú könyv. Az alábbi linkek segítségével töltse le a 4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért könyvet pdf, epub vagy mobi formátumban.

4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért pdf, epub, mobi az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Webhelyünkön összegyűjtöttük a legérdekesebb könyveket, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, amelyeken részletesebben megismerkedhet a 4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért könyvet.

Miről szól 4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért könyv?

4% univerzum – Sötét anyag, sötét energia – versenyfutás a világegyetem felfedezéséért leírása

Az utóbbi évtizedekben egy maroknyi tudós egymással versengve munkálkodott azon, hogy megmagyarázza azt a nyugtalanító tényt, hogy világegyetemünknek csak 4%-át teszi ki az az anyag, amiből a kedves olvasó, jómagam, a könyveink, a holdak, a bolygók, a csillagok és a galaxisok felépülnek. A többi, a világegyetem túlnyomó többsége teljesen ismeretlen.

A kozmoszról alkotott képünk alapjaiban hibás, a kopernikuszi fordulat csak a kezdet volt: nemcsak Földünk, hanem általában véve az anyag is csupán jelentéktelen része a világnak.

Richard Panek bemutatja, hogyan jutottak erre a tudományos világképet megrengető következtetésre a tudósok. Lépésről lépésre végigköveti a „sötét anyag” és a még ennél is bizarrabb „sötét energia” utáni nyomozás történetét. A természettudományok talán legnagyobb rejtélyével állunk szemben, melynek megfejtése hírnévvel, anyagi megbecsüléssel, mi több, garantáltan Nobel-díjjal kecsegtet.

Panek tudományt népszerűsítő munkája elénk tárja a csillagászok és a részecskefizikusok kutatómunkájának legapróbb, titkos részleteit, szakmai és emberi aspektusait. A több száz személyes interjú – nem kisebb nevekkel, mint Saul Perlmutter a Berkeley Egyetemről, Adam Riess a Johns Hopkins Egyetemről és Vera Rubin a Carnegie Intézet Földmágnesség Osztályáról – alapján megírt könyv közeli képet ad a kiélezett versengésről és a gyümölcsöző együttműködésről, azokról a zsákutcákról és „ Heuréka!”-pillanatokról, amelyek végigkísérték a kutatómunkát, és amelyek eredményeképpen újraírták a tudományt. Panek kulisszatitkokkal tűzdelt, sodró elbeszélése elsőként tárja az olvasó elé e meglepő felfedezés kalandos történetét.

A kötetet az Amerikai Fizikusok Intézete (American Institute of Physics, AIP) a 2012-es év legjobb tudományt népszerűsítő könyvének választotta (AIP Science Communication Award for Science Writing).

 

„A 4% univerzum alapos és olvasmányos beszámoló arról, hogyan döbbentek rá a tudósok – és próbáltak megbirkózni a feladattal –, hogy a felfedezésre váró univerzum nagy részét még nem értjük, sőt még fel sem fedeztük. További érdeme a könyvnek, hogy ahelyett, hogy a tudósok elméleteit pusztán csodálni való eredményként mutatná be, azt is végigköveti, hogyan jutottak el felismeréseikhez. Mindenképpen érdemes elolvasni, alapmű.”

Timothy Ferris (a Coming of Age in the Milky Way szerzője)

„A legnagyobb rejtély: miért tágul gyorsuló ütemben az univerzum? A megfejtéshez tudnunk kell, milyen erők mozgatják és milyen anyagok építik fel világunkat. Einsteinen kifogott, és most egy csapat nagyszerű kozmológust tesz próbára. Panek olyan érzékletesen mutatja be mindennapi küzdelmeiket, hogy a nem szakmabeliek számára is érdekessé válik ez a kérdés.”

Walter Isaacson (az Einstein: His Life and Universe és a Benjamin Franklin: An American Life szerzője)

„Richard Panek kortárs kalandregényt írt a modern kor felfedezőiről, akik nem hajóval, hanem távcsövek és műholdak segítségével vállalkoznak a világegyetem becserkészésére. Ahogy a klasszikus kalandregényekben, itt is felbukkannak látnokok, hősök, pártfogók és talán néhány kalóz is. Igazán érdekfeszítő könyv.”

Lee Smolin (a Three Roads to Quantum Gravity és a The Trouble with Physics szerzője)

IDE KATTINTVA BELELAPOZHAT A KÖNYVBE!

Egyéb bejegyzések a kategóriából "Tudományos könyvek":

Leave a Reply